12. dubna 2012

Marinované medailónky

vepřové maso /nejlépe panenka,ale může být i plecko nebo kotlety/, lze použít i kuřecí řízky
na marinádu : 1,5  dl oleje,
lžíce kečupu, lžíce plnotučné hořčice, menší cibule, 3 stroužky česneku,sůl, pepř, lžíce oblíbeného koření /staročeské, na steaky, gyros a pod./, lžíce medu, lžíce sójové omáčky, lžíce worcesteru  - vše rozmixovat dohromady - stačí asi na 1 kg masa


Maso nakrájíme na menší kousky, naklepeme a narovnáme do misky s marinádou. Přikryjeme alobalem a necháme  alespoň 2 dny uležet. Uleželé maso smažíme zprudka na rozpáleném oleji. Do výpeku přilijeme  trochu vody, povaříme a medailónky šťávou přeléváme.Podáváme se smaženými brambůrky a oblohou.

Žádné komentáře:

Okomentovat