12. dubna 2012

Moravský vrabec s chlupatými knedlíky

350 g vepřového bůčku,300 g vepřové plece,2 cibule,4 stroužky česneku,kmín, hladká mouka, 2 dl vody, sůl
knedlíky : 800 g očištěných brambor,250 g polohrubé mouky,4 lžíce solamylu,vejce, sůl,sádlo
zelí : 400 g červeného zelí, cibule, ocet, cukr, sádlo, sůl

Vepřové maso nakrájíme na větší kostky a dáme do pekáče spolu s nahrubo nakrájenou cibulí a česnekem. Osolíme, okmínujeme, promícháme a vložíme do trouby na 250°C.
Necháme opéct a za občasného podlévání pečeme. Když je maso měkké, vyjmeme jej, šťávu zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vodou a provaříme. Pak vložíme maso zpět a necháme prohřát.
Na chlupaté knedlíky nastrouháme brambory na jemném struhadle, přidáme mouku, 2 lžíce solamylu, vejce a osolíme. Lžící tvarujeme šišky, které vaříme v osolené vodě se 2 lžícemi škrobu (aby se nerozvařily) asi 10 minut. Hotové knedlíky promastíme sádlem.
Na pánvi opečeme na sádle nakrájenou cibulku dozlatova, přidáme nakrájené zelí, podusíme a dochutíme solí, octem a cukrem. Na talíře dáme maso, obložíme je knedlíky a zelím a posypeme smaženou cibulkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat