12. dubna 2012

Uzený bůček na fazolích

Předem namočené bílé fazolky (cca půl kila) vařte do poloměkka. Na pánvi osmažte jednu najemno nakrájenou cibuli, 100 g slaniny na kostičky a dva stroužky česneku. Přimíchejte deci rajčatového protlaku, lžíci mleté pálivé papriky, sůl, pepř a špetku cukru. Přidejte hotové fazolky a nařeďte trochou vody. Vařte zhruba čtvrt hodiny a dolaďujte dle chuti solí, pepřem nebo cukrem. V hrnci uvařte asi 1 kg uzeného bůčku, dokud zcela nezměkne a kosti půjdou lehce vytáhnout. Poté ho nakrájejte na plátky a prudce osmahněte na pánvi. Fazole servírujte jako přílohu, je možné přidat i čerstvé pečivo.

Žádné komentáře:

Okomentovat