8. dubna 2010

Rýže kari se zeleninou a sýrovou omáčkou

250 g dlouhozrnné rýže, 30 g rostlinného tuku, 650 ml vývaru Podravka (z kostky), 2 lžíce kari,sůl, pepř, 2 lžíce sekaných bylinek, 150 g vařené šunky, 200 g taveného sýru, 2 lžíce sekané petrželky, jarní cibulka, mrkev

Rýži opražíme na rozpuštěném tuku, zalijeme vývarem, okořeníme kari, opepříme a vaříme pod pokličkou na mírném ohni asi 20 minut. Mezitím očistíme a umyjeme zeleninu. Jarní cibulku nakrájíme šikmo na kolečka, mrkev nastrouháme na jemné nudličky a na rozpuštěném másle asi 5 minut opékáme a dusíme. Poté co vývar vsákl, vmícháme do rýže tavený sýr, směs sekaných bylinek, šunku nakrájenou na tenké nudličky a orestovanou cibulku s mrkví. Rozdělíme na 4 talíře a podáváme posypané sekanou petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat