8. dubna 2010

Pečená rýže na čínský způsob

200 g rýže, 400 g řezů kuřecích prsíček, 6 lžic sojové omáčky, 250 g žampionů, 1 zelený paprikový lusk, 1/2 svazku jarní cibulky, 6 lžic rostlinného oleje, 1 lžíce nastrouhaného zázvoru, 4 lžíce suchého sherry, sůl, černý pepř

Rýži propláchneme pod tekoucí vodou,vodu v hrnci přivedeme do varu a přisypeme rýži ,vaříme asi 30 minut nebo podle návodu na obalu.Kuřecí prsa nakrájíme na šikmé tenké proužky.Vložíme do marinády ze sojové omáčky a necháme odležet v chladnu.Žampiony pokrájíme na plátky, papriku nahrubo a cibulku na kolečka. Pokrájená kuřecí prsa vyjmeme z marinády, necháme odkapat. Polovinu oleje nalijeme na pánev, rozpálíme a maso smažíme 5 minut. Vyjmeme a necháme stát v teple.Ve stejné pánvi rozpálíme zbylý olej, přidáme zeleninu, a zprudka smažíme. Přidáme zázvor, sherry a odkapanou sojovou omáčku. Kuřecí maso, rýži a zeleninu promícháme a společně prohřejeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat