8. dubna 2010

Rýže se špenátem

vařená rýže, vajíčka, listy špenátu (pórek, květák, pažitka), mletý kmín, sůl

Do pánve s trochou oleje dejte prohřát zbylou vařenou rýži. Na druhé pánvi na trošce oleje usmažte do tuha vajíčka, která jste předem rozšlehali. Usmažená vajíčka přidejte do rýže a směs podle chuti okořeňte jemně mletým kmínem a solí. Na závěr přidejte zeleninu - syrovou pažitku nebo předvařený listový špenát, květák apod. Tvrdou zeleninu, kterou budete předvářet, vhoďte do vařící, mírně osolené vody, oheň vypněte a zeleninu nechte ještě asi minutu v horké vodě. Pak ji vyndejte, nechte okapat, nakrájejte na menší kousky a přidejte do pánve. Pórek se nakrájí na kolečka, krátce se osmaží na tuku a smíchá se s rýží a usmaženými vajíčky .

Žádné komentáře:

Okomentovat