8. dubna 2010

Maďarské rizoto

rýže, cibule, vepřové maso, sádlo, sladká paprika, sůl, pepř, sterilizovaný hrášek, sýr na strouhání

Na sádle osmahneme cibulku, přidáme sladkou papriku, na kostičky nakrájené vepřové maso, osolíme, opepříme a dusíme (nejlépe v tlakovém hrnci). Postup stejný jako při přípravě guláše s tím, že maso podusíme jen částečně, nesmí být úplně měkké. Paprikou nešetříme. Mezitím si vypereme rýži a vložíme do většího kastrolu, přidáme podušené maso i se sosem, příp. ještě přilijeme tolik vody, aby se rýže dobře podusila. Přikryjeme pokličkou a dáme dusit do trouby. Dle chuti ještě přisolíme, opepříme. Těsně před koncem dušení přidáme sterilizovaný hrášek a ještě chvilku podusíme. Na talíři posypeme strouhaným sýr.

Žádné komentáře:

Okomentovat