8. dubna 2010

Italské rizoto

2 pol.lžíce olivového oleje, 1 najemno nakrájená červená cibule, 1 drcený stroužek česneku, 200 g rýže,500 ml vařícího zeleninového vývaru, 100 g rajčat nakrájených nahrubo, 200 g tuňáka z konzervy, osušeného a rozděleného na kousky, 200 g sladké kukuřice z konzervy, osušené, sůl, čerstvě mletý pepř, 3 pol.lžíce nakrájeného čerstvého koriandru, 50 g jemně strouhaného parmezánu

Ve velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli a česnek a smažíme,až změknou. Dále přidáme rýži a smažíme,až je průsvitná.Přilijeme trochu vývaru a mícháme,až se vstřebá.Opět přilijeme trochu vývaru a mícháme. Celý postup opakujeme asi 20 minut,až je rýže hotová a má krémovou konzistenci. Pokud je to nutné,přidáme ještě horký vývar. Nakonec vmícháme nakrájená rajčata, tuňáka a kukuřici.Okořeníme a přidáme nakrájený koriandr. Rizoto těsně před podáváním posypeme strouhaným sýrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat