8. dubna 2010

Hongkongské vepřové pečeně

1500 g vepřová játra, 4 ks vejce , solamyl, 2 dcl olej , pórek, 0,25 kg paprikové lusky červené a zelené, feferonky, česnek, 100 g pražené mandle 

zálivka : sójová omáčka, vývar, koření vegeta, solamyl

Mírně ztuhlá vepřová játra z mrazničky nakrájíme na malé plátky, promícháme s vejcem a lžíci solamylu. Opékáme na horkém oleji za neustálého promíchávání, přebytečný olej slijeme, přidáme nakrájený pórek, obě papriky, vše nakrájené na nudličky, nasekané feferonky, utřený česnek, podusíme, vložíme nejdříve spařené, oloupané a opražené mandle a zalijeme zálivkou ze sójové omáčky, vývaru nebo vody, vegety a solamylu. Dochutíme a krátce podusíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat