23. února 2010

Kukurično-bramborové pagáče s pomazánkou

400 g mouka kukuřičná,400 g brambory,100 ml olej ,200 g kaše kukuřičná,150 g jogurt ,50 g droždí , sůl,100 g sýr tvrdý ,50 g rajský protlak,1 bazalka ,1 oregáno , 2 stroužek česnek ,1 cibule ,2 lžíce olej,sůl
Do prolisovaných brambor zapracujeme oživlé droždí, mouku, olej,jogurt a sůl, necháme hodinu odpočívat, vyválime na tloušťku palce a vypichujeme kolečka. Necháme ještě 10 minut kynout a upečeme do zlatova. Shora potřeme horkým olejem nebo rozpuštěným máslem.
Pomazánka : Očištěný česnek a cibuli jemně nastrouháme a rozšleháme s olejem, rajským protlakem a kořením. Přidáme kukuřičnou kaši a další přísady, dochutíme solí a umícháme pomazánku, kterou mažeme na teplé nebo vychladlé pagáče. Pomazánku můžeme použít také na topinky, do arabského chleba, na chlebíčky apod. 

Žádné komentáře:

Okomentovat