23. února 2010

Bramborová galetka

1 kg brambor,150 g Eidam 30%,30 g másla,3 lžíce oleje,cibule,pepř,sůl,tymián,bobkový list


Brambory nakrájíme na plátky cca 3 mm a rozdělíme na 4 části. Vyšší pánev vymažeme částí másla, nalijeme olej,osolíme a opepříme. Překládáme plátky brambor od středu jako květinu, posolíme, opepříme a zasypeme vrstvou sýra.S další vrstvou brambor si již nemusíme tak hrát a pokračujeme tak,abychom končili vrstvou brambor,kterou polijeme zbytkem másla.Položíme rozříznutou cibuli,2-3 bobkové listy a okořeníme tymiánem. Přikryjeme pokličkou a 30minut zápékáme na mírném ohni. Pokličku odstraníme a 30 min.pokračujeme. Odstraníme cibuli a b.list,uvolníme okraje a vyklopíme. Pro 4-člennou rodinu množsví zdvojnásobíme. Je to výborná pikantní příloha k masům a s tatarkou i samostatný sytý pokrm.

Žádné komentáře:

Okomentovat