25. března 2013

Křenové fazole s anglickou slaninou

konzerva červených nebo černých fazolí, 100 g anglickej slaniny, cibule, dle chuti: majonéza, křen, pepř

Nakrájíme slaninu na kostičky, dáme škvařit. Po chvíli přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, ja preferuji červenou - nemáme-li, obyčejná je fajn. Smažíme až je cibulka zlatá. Odstavíme a necháme aspoň trochu vychladnout. V misce, ve které budeme podávat salát rozmícháme majonézu s křenem. Nasypeme scezené fazole, dle chuti opepříme. Přidáme slaninu s cibulí a zamícháme. Můžeme přidat petrželku. Podáváme. Připravujeme-li salát delší dobu dopředu a uskladňujeme v lednici, je ho třeba před použitím vytáhnout o dost dříve, aby se stihnul ohřát na pokojovou teplotu. Tuk ze slaniny v lednici ztuhne a salát je tuhý. Salát je dost sytý, dá se použít i jako jednoduchá večeře s rohlíkem. Když ho podáváme k masu (grilovaná žebra, steak nebo plátek), nepřidáváme už žádnou jinou přílohu.

Žádné komentáře:

Okomentovat