25. března 2013

Fazole rychle hotové

plechovka červených fazolí v pálivé omáčce s kukuřicí Bonduelle, plechovka červených fazolí ve slaném nálezu Giana, pálivá zelená slovenská paprika (nebo jedna nepálivá a sušená feferonka), nožička suché pálivé paprikové klobásky, 4 stroužky česneku, z 0,5 malé limetky šťáva, malý rajčatový protlak, dle chuti: sůl a pepř, dle potřeby: olej

Papriku nakrájíme na proužky, česnek na drobné kousíčky, klobásku na tenké plátky. Rozehřejeme olej, přidáme papriku, chvíli restujeme, pak klobásku a nakonec přidáme česnek, jen lehce proženeme a hned přidáme obě konzervy fazolí. Orestujeme, přidáme rajčatový protlak a ještě chvíli za stálého míchání na prudkém plameni dusíme. Dochutíme limetkovou šťávou a s citem solí a pepřem. Výběr fazolí není náhodný, kombinace menších a měkčích od Bonduelle a větších a tvrdších od Giany je podle mne ideální. Můžeme podávat jen tak, s opečenou klobáskou a nebo s kousky pečeného vepřového masa.

Žádné komentáře:

Okomentovat