25. března 2013

Jáhly s mandlemi

250 g jáhel, cibule, olivový olej, větší červená paprika, lžíce mandlových lupínků, 2 lžíce sójové omáčky, zeleninová kostka + 500 ml vody, zelená petrželka, Solčanka

Jáhly nejprve několikrát spaříme horkou vodou, pak je prolijeme studenou vodou a necháme dobře okapat. Pak na olivovém oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme jáhly a mícháme 2 minuty. Přidáme mandlové lupínky a zalijeme zeleninovým vývarem. Po 15 minutách mírného varu přidáme na tenké nudličky nakrájenou červenou papriku, sójovou omáčku a Solčanku. Když jsou jáhly měkké, přidáme najemno posekanou zelenou petrželku a už jen chvilku prohřejeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat