14. srpna 2012

Zdobený hlávkový salát

4 menší hlávkové saláty, 4 vařená vejce, 80 g sýra eidam,200 g šunkového salámu, 4 menší rajčata, kapie, ředkvičky,petrželka, kečup, hořčice, majonéza, sůl, pepř, máslo

Nejprve opereme celou hlávku salátu a necháme okapat. Po obvodu talíře dáme šunkový salám do jeho středu hlávkový salát. Ten pokapeme majonézovým přelivem, který připravíme smícháním kečupu, majonézy, trochy hořčice, soli a pepře. Kečupu a hořčice dáme jen na obarvení majonézy. Salát posypeme nastrouhaným vajíčkem a sýrem. Potom ještě pokapeme nepatrně kečupem a ozdobíme plátkem rajčete, petrželkou, ředkvičkou a máslem. Podle sezóny můžeme použít více druhů zeleniny na ozdobu.

Žádné komentáře:

Okomentovat