15. srpna 2012

Omeleta z makarónů

250 g makarónů, 2 vejce, 150 g tvrdého sýra Primátor, 150 g zmrazené zeleninové směsi, 2 lžíce slunečnicového oleje, sůl, tuk na vymazání formy

Do vroucí osolené vody vložíme makaróny a uvaříme je.Do velké mísy nastrouháme sýr Primátor. část sýra oddělíme na posypání omelety před podáváním. Dortovou formu vymažeme tukem. K nastrouhanému sýru přidáme uvařené makaróny a vejce, osolíme a promícháme. Připravenou směs vložíme do vymazané formy a rovnoměrně ji rozprostřeme.Pečeme v dobře vyhřáté troubě 20 min. Do 5 dl vroucí osolené vody vsypeme zeleninu a vaříme 8 minut. Uvařenou zeleninu scedíme, smícháme se slunečnicovým olejem a urovnáme ji na upečenou omeletu, kterou jsme předtím vyjmuli z formy. Před podáváním omeletu posypeme sýrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat