15. srpna 2012

Plněné pelmeně

na těsto: polohrubá mouka, voda, vejce, trocha soli
náplň: půl na půl hovězí a vepřové mleté maso, cibuli, pepř,sůl, (masox, hořčice, smetana, ocet nebo citrón)

Nejprve si připravíme těsto z vody vejce a mouky jako nudlové těsto ale měkčí (aby potom šlo dobře spojit). Vyválíme dvě tenké placky. Skleničkou z nich vykrajujeme kolečka. Masovou směs připravíme z vepřového a hovězího mletého masa, do něj přidáme pepř, cibuli na jemno nasekanou, sůl a vše dobře promícháme. Na špičku lžičky nabereme masovou směs, dáme na vykrojené kolečko, přehneme v půli a okraje k sobě pevně přitiskneme. Až všechna vykrojená těstová kolečka naplníme, vložíme je do vařící vody (bujónu).Pelmeně jsou hotové, když vyplavou. Vybereme je děravou naběračkou. Vedle si připravíme silný hovězí vývar (lze i z kostky). Pelmeně podáváme zalité do půli silným hovězím vývarem. Rovněž lze místo bujónu použít smetanu. Jiná varianta je jen trocha bujónu, pelmeně potřeme ze shora mírně hořčicí a pokapeme citrónem.

Žádné komentáře:

Okomentovat