16. srpna 2012

Těstovinový salát se žampióny

250 g velkých kolínek nebo mušliček, 200 g sterilovaných žampiónu ve slaném nálevu, střední pórek, rajče, 125 g majonézy, šťáva z 1/2 citrónu nebo 1-2 lžíce vinného octa, bílý pepř, dobromysl, petrželka
Těstoviny uvaříme podle návodu, scedíme a necháme vychladnout. Bílou část pórku nakrájíme na kolečka a krátce povaříme v malém množství osolené vody. Z majonézy, citrónové šťávy nebo octa a koření si připravíme zálivku, kterou zředíme nálevem ze žampiónů, vmícháme žampióny, těstoviny a vychladlý pórek a necháme rozležet. Porce zdobíme osminkami rajčete a sekanou petrželkou a podáváme jako předkrm nebo lehkou večeři.

Žádné komentáře:

Okomentovat