15. srpna 2012

Olomoucké ravioli

200 g Olomouckých tvarůžků, 200 g polohrubé mouky, 2 vejce, 100 g hub (nejlépe hříbků), 2 dl smetany, větší cibule,olej, sůl, pepř, kmín

Z mouky, vajec a soli vypracujeme tužší nudlové těsto, z něj vytvoříme malé taštičky naplněné kouskem tvarůžků a okraje pevně stiskneme. Necháme v chladu odpočinout do druhého dne,potom je ve slané vodě uvaříme do měkka. Zatímco se ravioli vaří, připravíme si omáčku. Na oleji osmahneme cibulku,přidáme hříbky, osolíme, okmínujeme, opepříme a podusíme. Když jsou houby měkké, přilijeme smetanu, ve které jsme rozmíchali lžičku mouky, a za stálého míchání chvilku povaříme. Hotové ravioli rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat