23. července 2012

Plněné rohlíčky

500 g hladké mouky, vejce, 0,5 hery, 14 lžic mléka, lžíce cukru, 60 g droždí, marmeláda, povidla nebo tvaroh, moučkový cukr na obalení

Ohřejeme mléko s cukrem a vlažné vlijeme do mouky s droždím. Do vytvořeného kvásku vlijeme rozehřátou a mírně zchladlou heru,přidáme vejce a vypracujeme vláčné těsto. Těsto necháme na teplém místě vykynout. Na vále vyválíme tenkou placku, podle talíře vykrojíme kolo, které rozdělíme na trojúhelníky. Vzniklé trojúhelníky do širšího okraje plníme libovolnou náplní. Rohlíčky klademe na plech a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme do mírného zhnědnutí a ihned po upečení obalujeme v cukru.

Žádné komentáře:

Okomentovat