23. července 2012

Jahodový patrový dort

korpus: 150 g měkkého tvarohu, 140 g cukru krystal, lžíce citronové šťávy, 6 lžic rostlinného oleje, 250 g polohrubé mouky, lžička kypřícího prášku
náplň: 500 g jahod, 2 ztužovače šlehačky, 500 ml šlehačky, cukr vanilkový, cukr moučka


Troubu rozpálíme na 220 °C. Utřeme tvaroh se 100 g cukru, citronovou šťávou a olejem. Přidáme mouku s kypřícím práškem a vypracujeme tužší těsto. Rozdělíme je na tři části a dvě z nich odložíme stranou. Vymažeme kulatou dortovou formu a dno vyložíme částí těsta. Pečeme asi 15 minut. Postupně zpracujeme i zbylé dvě části těsta. Očistíme a omyjeme jahody. Oddělíme 250 g a rozšleháme je do pyré. Ostatní ovoce rozpůlíme. Ušleháme smetanu se zbylým cukrem a ztužovačem. Do tuhé šlehačky lehce vmícháme jahodové pyré. První korpus potřeme částí šlehačky a poklademe jahodami. Na ně vyrovnáme druhý, opět potřeme a dáme jahody. Překlopíme poslední částí, ozdobíme zbylou smetanou a jahodami. Nakonec posypeme moučkovým cukrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat