24. července 2012

Krůtí maso zapékané se sýrem

600 g krůtího masa z prsou,2-3 stroužky česneku,sůl, pepř,lžíce koření (majoránka, petrželka, dobromysl), 4 lžíce Bertolli Classico oleje,2 lžíce Rama Máslová,2 lžíce hrubé mouky,3 dcl bílého vína,hrneček smetany, 2-3 žloutky,150 g strouhaného sýra,tuk na vymazání zapékací misky
Krůtí maso nakrájíme na kostky, potřeme prolisovaným česnekem, osolíme a okořeníme. V horkém oleji maso krátce osmažíme, až se zbarví dozlatova. Zapékací mísu vymastíme olejem a maso do ní vložíme. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vínem a smetanou a rozšleháme. Po částečném vychladnutí do ní vmícháme žloutky a strouhaný sýr. Zálivku nalijeme na maso v zapékací míse a v předehřáté troubě zapečeme pokrm dozlatova. Podáváme s bramborami nebo s hranolky.

Žádné komentáře:

Okomentovat