16. dubna 2012

Tykve s mletým masem a paprikou

cibule, 600 g tykvové dužiny,  červená a zelená paprika, 4 lžíce oleje, 500 g mletého masa,  4 lžičky sušeného Oregana, lžíce rajčatového protlaku, 250 ml zeleninového vývaru z kostky, pepř

Cibuli nadrobno nakrájíme. Tykvovou dužinu nakrájíme na kostky. Papriky omyjeme, rozpůlíme, očistíme a nakrájíme na hrubší kusy. V kastrolu rozehřejeme olej, přidáme mleté maso a opečeme. Přidáme cibuli, tykev, papriky, Oregano a krátce podusíme. Ve vývaru rozmícháme rajčatový protlak a přidáme do zeleniny masové směsi. Dusíme asi 20 min. pod poklicí. Občas zamícháme. Pokrm osolíme, okořeníme pepřem a podáváme. 

Žádné komentáře:

Okomentovat