18. dubna 2012

Mleté bifteky v kořeněné omáčce

400 g mletého masa, větší cibule, pepř, česnek, sůl, vejce, 3 lžíce oleje, 50 g slaniny,3 lžíce protlaku nebo kečupu, bobkový list, 50 g másla, 50 g hladké mouky, 2 papriky

Do umletého masa přidáme nadrobno nakrájenou půlku cibule, pepř, rozetřený česnek, sůl, vejce, promícháme a vytvarujeme bifteky dle potřeby, tenčí jsou lepší, opečeme je po obou stranách na oleji. Po opečení je vyjmeme a na zbytku oleje osmažíme zbytek cibule, slaninu, přidáme protlak, česnek, petrželku, bobkový list a jemně nakrájenou papriku, zamícháme a necháme přejít varem.Do směsi přidáme opečené bifteky a spolu vše dusíme 15 min. Bifteky opět vyjmeme, šťávu zahustíme jíškou či moukou, dle potřeby zředíme troškou vody.

Žádné komentáře:

Okomentovat