21. dubna 2012

Koprová omáčka po česku

5 dkg másla, 6 dkg hladké mouky, 1/2 l vody nebo vývaru z masa, 2 lžíce sekaného kopru 1/2 l kysané smetany ,1–2 lžíce octa ,2–3 lžíce cukru ,sůl


Mouku v hrnci nasucho opražíme, přimícháme do ní rozpuštěné máslo, zalijeme vývarem nebo vodou, ale část tekutiny necháme stranou, osolíme a 20 minut povaříme. Ve zbylém vývaru v jiném hrnci povaříme nasekaný kopr, přidáme ho do omáčky, hotovou omáčku zalijeme za stálého míchání smetanou a ještě chvíli prohřejeme. Omáčka by měla mít krémovou konzistenci. Podle chuti ji dosolíme a dokyselíme octem. Podáváme s bramborem a vejcem, popř. s knedlíkem a hovězím masem.

Žádné komentáře:

Okomentovat