16. dubna 2012

Karbanátky v omáčce

300 g hovězího masa, 300 g vepřové krkovice,  vejce,  cibule, 60 g strouhanky, 50 g hladké mouky,  konzerva loupaných rajčat, olej, muškátový květ, Oregano, polévkové koření, cukr, ocet, sůl, pepř, přílohové těstoviny 

Hovězí a vepřové maso umelte a smíchejte s trochou vody, vejcem, solí, pepřem a muškátovým květem, pak přidejte strouhanku a hladkou mouku. Z těsta tvořte pravidelné karbanátky a ty pak zprudka opečte na oleji. Ve vypeč. Tuku pak orestujte nakrájenou cibuli, přidejte pokrájená rajčata včetně nálevu, osolte a okořeňte a vložte opečené karbanátky. Pod poklicí duste do změknutí. Omáčku nakonec podle chuti přislaďte, případně okyselte. Podávejte s těstovinami. 

Žádné komentáře:

Okomentovat