26. března 2012

Vepřové žebírko po Benecku

600 g vepřové pečeně, 150 g Krkonošského nebo jiného pivního sýra, 150 g stolního oleje, 150 g škvařeného sádla, 15 g soli, 50 g konzumního mléka, 800 g brambor, 150 g hladké mouky, 2 vejce, česnek, sůl, majoránka, pepř

Z jemně strouhaných brambor, mléka, mouky, česneku, koření a vajec připravíme těsto stejné jako na bramboráky, pouze vylepšené jedním vejcem navíc. Z vepřové pečeně odsekneme obratlovou kost, ukrojíme žebírka, lehce naklepeme, nasekneme okrajové blány, aby se maso při pečení nekroutilo, osolíme a po obou stranách opečeme na tuku. Opečená žebírka obalíme v těstíčku z brambor, do kterého jsme před použitím vmíchali strouhaný Krkonošský sýr, a smažíme v rozpáleném sádle do zlatova. Jako přílohu podáváme bramborovou kaši a brusinky.

Žádné komentáře:

Okomentovat