26. března 2012

Děčínský kotlet

150 g vepřové pečeně, 15 g oleje, 10 g másla, 10 g šunky, 10 g kapie, 1/3 vejce, 15 g nakládaných žampiónů, 50 g 33% smetany, 0,1 dl bílého vína, mletý pepř, sůl

V kotletě z vepřového masa nařízneme kapsu, kterou naplníme touto směsí: na tuku podusíme na nudličky nakrájenou šunku a na kostičky nakrájené kapie. Do podušené šunky a kapie vlijeme rozkvedlané a osolené vejce a necháme za stálého míchání srazit. Potom naplníme připravenou kotletu a kapsu upevníme párátkem nebo jehlicí. Osolíme a opepříme a pak opečeme zvolna po obou stranách. Opečenou kotletu zalijeme smetanou a vínem a necháme v troubě chvíli podusit. Před dokončením přidáme jemně nasekané žampióny. Podáváme s dušenou rýží, s bramborovými hranolky nebo vařeným bramborem.

Žádné komentáře:

Okomentovat