27. března 2012

Domácí zauzená panenka

400 g vepřové panenky, kořenící směs pro zdravé uzení, sůl, drcený pepř, olej 
salát: 200 g barevné čočky, jeden svazek jarní cibulky, sůl, pepř, jablečný ocet, cukr, jednu papriku, 4 křepelčí vajíčka, 4 mini rajčátka

Maso osolíme, opepříme, posypeme kořenící směsí a pečeme při nízké teplotě cca 90°C přibližně 20 minut. Čočku uvaříme v osolené vodě, scedíme, vychladíme a vmícháme opečenou na kostičky nakrájenou papriku a cibulku. Osolíme, opepříme, přidáme lžičku cukr a lžíci vinného octa. Můžeme zjemnit olivovým olejem. V troubě ( 200° C cca 4 až 5 min) rozpečeme 4 mini rajčátka na olivovém oleji, osolíme, opepříme.  Čtyři křepelčí vajíčka postupně opečeme na kapce rostlinného oleje. Vepřovou panenku nakrájíme na tenké plátky a podáváme s křepelčím vajíčkem a rajčátkem na kopečku salátu z barevné čočky.

Žádné komentáře:

Okomentovat