hlávka
endivie nebo frisé salátu, střední celer, 3 řízky z kuřecích prsíček, 2 jablka,
3 lžíce citrónové šťávy, 2 pomeranče, 2 grepfruity, bílý jogurt, 100 ml smetany,
sůl, čerstvě mletý pepř, 0,5 lžičky cukru. 0,5 lžičky kari koření, špetka
chilli
Kuřecí prsíčka
osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na oleji asi 5-6 minut. Maso necháme
vychladnout a nakrájíme na nudličky. Omytý salát natrháme na malé kousky a
urovnáme do salátové mísy. Přidáme nakrájené kuřecí maso, jablka nakrájená na
plátky a zakapaná citrónovou šťávou, najemno nakrájený celer a překrájené dílky
pomeranče a grepu. Šťávu z pomerančů a grepů při krájení zachytíme a použijeme
do marinády spolu s jogurtem a smetanou. Marinádu osolíme, přisladíme a
okořeníme a salát jí přelijeme.
Žádné komentáře:
Okomentovat