2
žloutky, 2 lžíce cukru krupice, 50 ml dezertního vína, nejlépe marsala, 250 g mascarpone ,250 ml smetany ke šlehání, 200 g cukrářských piškotů ,150 ml silné kávy ,50 ml likéru amareto ,4 lžičky kakaa holandského typu
Ve vodní lázni (nebo v míse, kterou postavíme nad hrnec s vroucí vodou)
ušleháme žloutky s cukrem do husté pěny, přilijeme dezertní víno a prošleháme.
Nádobu s pěnou odstavíme a necháme vystydnout.Rozmícháme mascarpone a zlehka do něj vmícháme ušlehanou smetanu a vychladlou
žloutkovou pěnu, až vznikne hladký krém. Na dno sklenic rozložíme polovinu piškotů, které jsme předem namočili do silné
kávy s likérem. Na piškoty naneseme polovinu krému a položíme na něj zbylé
piškoty navlhčené zbylou kávou. Navrch uhladíme zbytek krému a dáme chladit do
ledničky nejlépe přes noc, nejméně na 2 hodiny. Před podáváním tiramisu
posypeme kakaem.
Tip : Mascarpone můžete nahradit jemným měkkým tučným tvarohem nebo
žervé. Použít můžete samozřejmě také libovolný oblíbený likér a cukrářské
piškoty nahradit dětskými nebo plátem piškotového korpusu. Barevných pruhů ve sklenici docílíte namočením piškotů v každé vrstvě do
jiného, barevně odlišného nápoje nebo poprášením kakaem. Tiramisu se často připravuje ve větší formě nebo míse a vychladlé a ztuhlé se
pak krájí na jednotlivé porce.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
28. května 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat