Maso nakrájíme na
kostky. Na sádle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme maso a společně smažíme za
stálého míchání do ztmavnutí masa i cibule. Během míchání opepříme a
okmínujeme. Pak podlijeme troškou vody a asi polovinou piva. Osolíme a pod
pokličkou dusíme do změknutí masa. Je-li třeba doplnit tekutinu, přiléváme
pivo. K měkkému masu přidáme rozdrobený nebo nastrouhaný chléb, majoránku a
povaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme rozmačkaný česnek, případně dosolíme.
Podáváme s houskovým knedlíkem, těstovinami nebo pečivem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
1. června 2012
Pivní guláš po staročesku
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat