Pekáč pořádně
vymažeme máslem a na dno položíme ještě 2 - 3 tenké plátky másla. Každý kousek
masa několikrát propíchneme vidličkou, z obou stran osolíme a opepříme a
naskládáme do pekáče na máslo. Jablka oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců a
vypouklou stranu pocukrujeme. Na každý kousek masa položíme jednu půlku jablka.
Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme do změknutí masa (asi hodinu). Nepodléváme, maso a jablka pustí šťávu.
Během pečení můžeme občas maso přelít výpekem. Pokud jablíčka hnědnou příliš
rychle, zakryjeme pekáč alobalem. Podáváme s bramborovou kaší a oblohou ze sterilované zeleniny.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
31. května 2012
Kotlety na másle s jablky
vepřové kotlety podle
počtu strávníků (trošku silnější plátky masa než na řízek), poloviční počet
jablek, sůl, pepř, moučkový nebo krupicový cukr, máslo
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat