Vlněné ponožky namočte do
studeného octového vodného roztoku (šest lžic octa na půl litru vody). Ponožky
vyždímejte a oblékněte si je. Přes ně si natáhněte suché ponožky a jděte si
lehnout. Po asi dvaceti minutách zábal vyměňte.
Účinky: Ocet je tradiční a velmi účinné antiseptikum, působí silně
protizánětlivě a příjemně chladivě. Stejně jako tvarohové zábaly, snižují také
octové ponožky horečku. Za dvě hodiny se tělesná teplota díky zábalu sníží
přibližně o jeden stupeň.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
29. května 2012
Octový zábal - proti nachlazení a horečce
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat