Rajčata omyjeme, nakrájíme na plátky a
rozložíme do vymaštěné zapékací mísy. Osolíme a opepříme. Bazalku opereme a
otrháme lístky. Několik si jich odložíme na ozdobení, zbylou bazalkou
rovnoměrně posypeme rajčata. V nízké nádobě přivedeme k varu litr vody, ocet a
lžičku soli. Postupně každé vejce rozklepneme do naběračky a necháme opatrně
sklouznout do vody. Při mírné teplotě vaříme asi 4 minuty. Pak je vyjmeme,
necháme okapat a rozložíme na rajčata. Ve vodní lázni zahřejeme mléko, přidáme
sýr Niva nakrájený na kostky a za občasného míchání necháme roztavit. Směs
okořeníme pepřem, muškátovým oříškem a nalijeme na vejce. Zapékáme v předehřáté
troubě na 200°C
přibližně 15 minut. Opereme petrželku. Jednu snítku odložíme, zbytek jemně
usekáme a nasypeme na vejce. Zapečená ztracená vejce zdobíme bazalkou, snítkou
petrželky a podáváme.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
2. června 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat