300-400
g bulguru,100 g rozinek - korintek, spařených,hrst piniových oříšků, opražených,hrst zelených oliv, nakrájených, salátová okurka,menší svazek lahůdkové cibule s natí,svazek ředkviček,3 rajčata,červená paprika (kapie),svazek zeleného koriandru, usekaného,hrst čerstvé natě fenyklu, usekaného, 70-100 g tvrdého tvarohu, fety nebo kozího sýra
na zálivku : 5 lžic arašídového nebo olivového oleje,1-2 lžičky harissy,šťáva z většího citronu, lžička mletého zázvoru,lžička mletého kmínu,2 stroužky drceného česneku,sůl. mletý pepř
Bulgur (je to obilná příloha připravená z částečně naklíčené a namleté pšenice)
uvaříme podle návodu uvedeného na obalu a necháme vychladnout. Všechnu zeleninu
důkladně omyjeme, očistíme, popřípadě oloupeme, nakrájíme na kousky a vložíme
do větší mísy.V misce prošleháme suroviny na zálivku a zalijeme jí nakrájenou zeleninu.
Rozinky propláchneme, spaříme vroucí vodou a necháme okapat.Piniové oříšky
opražíme nasucho v rozpálené pánvi a dáme stranou.K nakrájené zelenině se zálivkou přimícháme předem připravený a prochladlý
bulgur, spařené rozinky, pražené piniové oříšky, usekané olivy, všechny zelené
natě a rozdrobený nebo nadrobno nakrájený sýr. Směs podle chuti osolíme,
opepříme a dobře promícháme.Salát můžeme podávat buď okamžitě, nebo vychlazený.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
28. května 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat