2 lžíce
sádla, 2 lžíce hladké mouky, lžíce mleté sladké papriky ,1,5 l masového vývaru, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 300 g čerstvých hub, 200 g klobásy, např. spišská, sůl a mletý pepř, špetka mletého kmínu ,250 ml zakysané smetany, 3 žloutky ,pár snítek čerstvé majoránky
V
hrnci ze lžíce rozehřátého sádla a mouky připravíme jíšku, odstavíme ji z ohně
a vmícháme mletou papriku. Zalijeme vývarem, prošleháme, vrátíme na sporák a
uvedeme k varu. V
pánvi mezitím zpěníme na zbylém sádle cibuli a česnek, přidáme nakrájené houby,
sůl, pepř a kmín a dusíme. Podušené houby přidáme do vařící se polévky s
nakrájenou klobásou a asi 20 minut povaříme. Kysanou smetanu prošleháme se žloutky, nalijeme do polévky a prohřejeme.
Dochutíme solí a pepřem a podáváme ozdobené zbylou kysanou smetanou a
majoránkou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
28. května 2012
Houbová polévka s klobásou a kysanou smetanou
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat