28. května 2012

Houbová polévka s klobásou a kysanou smetanou

2 lžíce sádla, 2 lžíce hladké mouky, lžíce mleté sladké papriky ,1,5 l masového vývaru, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 300 g čerstvých hub, 200 g klobásy, např. spišská, sůl a mletý pepř, špetka mletého kmínu ,250 ml zakysané smetany,  3 žloutky ,pár snítek čerstvé majoránky 

V hrnci ze lžíce rozehřátého sádla a mouky připravíme jíšku, odstavíme ji z ohně a vmícháme mletou papriku. Zalijeme vývarem, prošleháme, vrátíme na sporák a uvedeme k varu. V pánvi mezitím zpěníme na zbylém sádle cibuli a česnek, přidáme nakrájené houby, sůl, pepř a kmín a dusíme. Podušené houby přidáme do vařící se polévky s nakrájenou klobásou a asi 20 minut povaříme. Kysanou smetanu prošleháme se žloutky, nalijeme do polévky a prohřejeme. Dochutíme solí a pepřem a podáváme ozdobené zbylou kysanou smetanou a majoránkou. 

Žádné komentáře:

Okomentovat