1. června 2012

Mini domácí tlačenka


2 prasečí nožičky, zadní vepřové koleno, vepřové srdce, případně nějaké odřezky masa (máme-li), sůl, pepř mletý i celý, nové koření, bobkový list, majoránka, česnek, kmín mletý nebo drcený, obal na tlačenku

V tlakovém hrnci uvaříme maso doměkka spolu s celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a solí. Pak vykostíme a nakrájíme na kostičky. Vývar použijeme na polévku. K nakrájenému masu přimícháme rozmačkaný česnek, kmín, majoránku, pepř a rozdrcené nové koření. Koření dáváme podle vlastní chuti, nešetříme, ať to voní! Směs napěchujeme do sáčku, nejlépe dvojitého, na obou koncích pevně podvážeme. Vaříme ponořené 2 hodiny. Občas otočíme vařečkou, aby nedošlo k protržení. Po vychladnutí krájíme na kolečka. Podáváme s chlebem, cibulí a octem.

Žádné komentáře:

Okomentovat