2 prasečí nožičky, zadní
vepřové koleno, vepřové srdce, případně nějaké odřezky masa (máme-li), sůl,
pepř mletý i celý, nové koření, bobkový list, majoránka, česnek, kmín mletý
nebo drcený, obal na tlačenku
V tlakovém hrnci
uvaříme maso doměkka spolu s celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a
solí. Pak vykostíme a nakrájíme na kostičky. Vývar použijeme na polévku. K
nakrájenému masu přimícháme rozmačkaný česnek, kmín, majoránku, pepř a
rozdrcené nové koření. Koření dáváme podle vlastní chuti, nešetříme, ať to
voní! Směs napěchujeme do sáčku, nejlépe dvojitého, na obou koncích pevně
podvážeme. Vaříme ponořené 2 hodiny. Občas otočíme vařečkou, aby nedošlo k
protržení. Po vychladnutí krájíme na kolečka. Podáváme s chlebem, cibulí a
octem.
Žádné komentáře:
Okomentovat