4 vepřové kotlety bez
kosti, plechovka nebo sklenice zeleninového leča (použila jsem lečo Alibona 330 g ), cibule, 8 stroužků
česneku, 5 lžic oleje, 5 lžic rajského protlaku nebo kečupu, 1 dl piva, 200 g strouhané nivy, sůl,
pepř, oregano, feferonky, 8 topinek
Kotlety naklepeme,
osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Na pánvi
rozehřejeme olej a opečeme na něm kotlety z obou stran doměkka. Přendáme je na
talíř. Do výpeku na pánvi nasypeme cibuli a za stálého míchání osmažíme do změknutí.
Přidáme česnek, lečo, protlak a pivo, promícháme a asi 3 minuty povaříme.
Dochutíme solí, pepřem a oreganem. Maso vložíme do směsi a necháme prohřát. Na
talíř položíme dvě klasicky připravené topinky potřené česnekem a přelejeme je
zeleninovou omáčkou. Na to položíme porci masa a hustě posypeme sýrem. Ozdobíme
feferonkou (zapomněla jsem koupit, nahradila jsem ji troškou pálivé chilli
omáčky).
Žádné komentáře:
Okomentovat