4 - 6 plátků masa
(vepřové, krůtí, kuřecí), sůl, mletý pepř, hořčice, kostka masoxu, 100 g kabanosu, 100 g kyselých okurek, trochu
hladké mouky, olej, 2 vejce uvařená natvrdo
Plátky masa lehce
naklepeme a z obou stran osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a obalíme v mouce.
Na rozpáleném oleji je prudce z obou stran opečeme a vyndáme. Do zbylého tuku
nasypeme pokrájenou cibuli, osmažíme a vrátíme k ní maso. Zalijeme horkou vodou
(aby bylo maso ponořené), přidáme masox, přiklopíme pokličkou a dusíme do
změknutí masa (podle druhu a kvality asi 25 - 45 minut). Mezitím v půl hrnku
vody rozkvedláme lžíci hořčice a lžíci hladké mouky. Měkké maso vyjmeme, do
kastrolu vlijeme obsah hrnku, rozmícháme, přidáme na drobné kostičky nakrájené
okurky, kabanos a vejce, vrátíme maso, přiklopíme a ještě asi 15 minut společně
provaříme. Podáváme s rýží.
Žádné komentáře:
Okomentovat