1 kg úhoře, 50 g hříbků, snítka petrželky,
cibule, pepř, strouhaný muškátový oříšek, 100 g másla, 3 žloutky, 100 g
strouhanky, 3 lžíce smetany, 500 g kapřího mlíčí, 50 dcl mléka, sůl
Staženého úhoře umeleme s hříbky, petrželí a
cibulí, opepříme, přidáme špetku mletého muškátového oříšku, osolíme, přidáme
rozpuštěné máslo, žloutky, smetanu, strouhanku a kašovinu dobře promícháme. Do
vroucího osoleného mléka vložíme kapří mlíčí, 5 minut je povaříme a také
umeleme. Plech vyložíme alobalem vymaštěným olejem, na něj rozestřeme polovinu
kaše z úhoře, vrstvu kapřího mlíčí a vrstvu kašoviny a upečeme.
Žádné komentáře:
Okomentovat