vepřové uzené koleno,
10 kuliček nového koření, 10 kuliček pepře, 4 bobkové listy, 2 cibule, 10
stroužků česneku, grilovací koření, 150 ml piva, 2 lžíce sádla
Koleno důkladně
omyjeme teplou vodou a vložíme do tlakového hrnce. Zalijeme vodou, přidáme
kuličky koření a bobkové listy, 1 oloupanou cibuli, zavřeme a vaříme půl
hodiny. Pak koleno vyjmeme z vývaru a necháme trochu vychladnout, abychom si
při další manipulaci nepopálili ruce. Kůži nařízneme do mřížky do hloubky asi 1 cm . Koleno pořádně posypeme
grilovacím kořením a do zářezů nastrkáme plátky česneku. Pekáč vymažeme sádlem,
vložíme do něj koleno, cibuli rozkrájenou na osminky a zbytek česneku. Trošku
podlijeme vývarem (ze zbytku uvaříme polévku). Přiklopíme a vložíme do trouby
vyhřáté na 200°C .
Po půl hodině pečení koleno přelijeme pivem a pečeme odkryté ještě 15 - 20
minut. Po částečném zchladnutí vykostíme a podáváme s chlebem, hořčicí, křenem
a kyselou okurkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat