28. května 2012

Grenadýrmarš

600 g vařených brambor, oloupaných,300 g fleků nebo flíčků, nejlépe domácích,3 cibule, nakrájené nadrobno, 3 lžíce sádla, lžíce sladké mleté papriky,lžička pálivé mleté papriky,sůl a mletý pepř na dochucení, na ozdobu několik ředkviček,,trochu zelené petrželky a pažitky 

Těstoviny (nejlépe flíčky) uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě, do které jsme přidali lžičku sádla, aby se nelepily. Scedíme je a propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na malé kousky. 
V kastrole rozehřejeme zbylé sádlo a osmažíme na něm cibulku dorůžova, přidáme brambory, osolíme, opepříme a krátce osmahneme a přimícháme uvařené flíčky.Společně ještě chvíli opékáme a nakonec do pokrmu zamícháme sladkou a pálivou papriku a stáhneme z ohně. Grendaýrmarš podáváme se zeleninovým salátem nebo čerstvou či v Maďarsku oblíbenou kysanou zeleninou. 


Žádné komentáře:

Okomentovat