600 g vařených brambor,
oloupaných,300 g fleků nebo flíčků, nejlépe domácích,3 cibule, nakrájené nadrobno, 3 lžíce sádla, lžíce sladké mleté papriky,lžička pálivé mleté papriky,sůl a mletý pepř na dochucení, na ozdobu několik ředkviček,,trochu zelené petrželky a pažitky
Těstoviny (nejlépe flíčky) uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě, do
které jsme přidali lžičku sádla, aby se nelepily. Scedíme je a propláchneme
studenou vodou a necháme okapat. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na malé
kousky.
V
kastrole rozehřejeme zbylé sádlo a osmažíme na něm cibulku dorůžova, přidáme
brambory, osolíme, opepříme a krátce osmahneme a přimícháme uvařené flíčky.Společně ještě chvíli opékáme a nakonec do pokrmu zamícháme sladkou a pálivou
papriku a stáhneme z ohně. Grendaýrmarš podáváme se zeleninovým salátem nebo čerstvou či v Maďarsku
oblíbenou kysanou zeleninou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
28. května 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat