slepice,
2,5 dl smetany, jíška z 50 g másla a 50 g hladké mouky, 200 g
sterilovaného hrášku (nebo zmraženého, čerstvého, který krátce povaříme v
osolené vodě), 2,5 dl slepičího vývaru, cibule, 1-2 lžíce oleje, sůl, špetka
muškátového strouhaného oříšku
Dobře očištěnou a
omytou slepici uvaříme v osolené vodě doměkka. Cibulku pokrájíme a osmahneme
mírně na oleji. Zvlášť uděláme jíšku, kterou rozředíme vývarem a povaříme
(je-li vývaru málo, přidáme ho ještě 2,5 dl nebo jen podlijeme vodou). Do jíšky
dáme hrášek, ochutíme muškátem a doplníme smetanou. Nalijeme na uvařenou
slepici, kterou jsme předtím vykostili a pokrájeli na větší kousky. Už jen
prohřejeme, nevaříme.
Žádné komentáře:
Okomentovat