Petržel, pažitka, bazalka - opereme, osušíme a
pokrájíme. Máslo nakrájíme na kousky a necháme změknout. Ořechy umeleme
nahrubo. Nivu nastrouháme. Vmícháme ji do žervé a společně s máslem vše
ušleháme do pěny. Pak do základu chuťovek vmícháme bylinky, hrst ořechů a podle
chuti sůl a pepř. Solíme málo, protože niva je slaná. Ze vzniklé hmoty
tvarujeme malé kuličky, které obalujeme ve zbylých mletých oříšcích smíchaných
s pepřem. Nivové chuťovky dáme alespoň na 30 do chladničky ztuhnou. Kdo
ochutná, toho už rozhodně nemusíte pobízet.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
2. června 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat