4
kuřecí prsa bez kostí a kůže, asi 600 g,4 lžičky harissy,4 lžíce olivového oleje,cibule, nakrájená najemno,2 stroužky česneku, drceného,0,5 lžičky mleté skořice,lžička mletého zázvoru,400 g sterilovaných loupaných rajčat, celých nebo krájených,2 řapíky celeru,50 g rozinek, lžička přírodního cukru nebo medu,40 g sterilované cizrny, opláchnuté a slité,hrst lístků čerstvého koriandru, usekaného,sůl a mletý pepř na dochucení, trochu citronové šťávy na dochucení
Omytá kuřecí prsa naložíme do směsi z harissy, 3 lžic oleje a lžíce lístků
koriandru a necháme hodinu marinovat. Řapíky celeru omyjeme, oloupeme a
nakrájíme. Rozinky propláchneme a necháme okapat.V hlubší pánvi rozpálíme zbylý olej a opečeme na něm kuřecí prsa z obou stran.
Vyjmeme a přikryjeme alobalem. Do výpeku přidáme zbylý olej, osmahneme cibuli a
česnek, koření, rajčata, řapíky celeru, rozinky, cukr nebo med, osolíme,
opepříme a promícháme. Nakonec vložíme opečené maso a cizrnu, podlijeme trochou vody a dusíme na
mírném ohni doměkka. Potom ještě vmícháme usekaný koriandr a ihned podáváme s
chlebovými plackami.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
28. května 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat