28. května 2012

Langoše se smetanou a koprem

500 g hladké mouky, 0,5 lžičky soli ,0,5 kostky droždí, lžička cukru krupice, 50 ml mléka, vlažná voda dle potřeby,olej na smažení ,4 stroužky drceného česneku ,2 lžíce másla ,400 ml kysané smetany, menší svazek čerstvého kopru, svazek ředkviček na ozdobu 
Z droždí, vlažného mléka, cukru a lžičky mouky připravíme kvásek a necháme vykynout. Do mísy prosejeme mouku a smícháme se solí, vlijeme vykynutý kvásek a podle potřeby přilijeme vlažnou vodu. Zpracujeme v hladké nelepivé těsto, přikryjeme utěrkou a necháme na teple asi 30 minut vykynout. Těsto rozdělíme na stejně velké bochánky a rukama z nich utvoříme placky o průměru asi 20 cm. Smažíme ve vysoké vrstvě rozpáleného oleje z obou stran dozlatova a potom necháme okapat na papírových ubrouscích.V kastrůlku rozehřejeme máslo s drceným česnekem a každou placku pomocí mašlovačky potřeme touto směsí. Na střed každé placky navršíme trochu kysané smetany smíchané s usekaným koprem a ozdobíme plátky omytých ředkviček.

Žádné komentáře:

Okomentovat