500 g
hladké mouky, 0,5 lžičky soli ,0,5 kostky droždí, lžička cukru krupice, 50 ml mléka, vlažná voda dle potřeby,olej na smažení ,4 stroužky drceného česneku ,2 lžíce másla ,400 ml kysané smetany, menší svazek čerstvého kopru, svazek ředkviček na ozdobu
Z
droždí, vlažného mléka, cukru a lžičky mouky připravíme kvásek a necháme vykynout.
Do mísy prosejeme mouku a smícháme se solí, vlijeme vykynutý kvásek a podle
potřeby přilijeme vlažnou vodu. Zpracujeme v hladké nelepivé těsto, přikryjeme
utěrkou a necháme na teple asi 30 minut vykynout. Těsto
rozdělíme na stejně velké bochánky a rukama z nich utvoříme placky o průměru
asi 20 cm. Smažíme ve vysoké vrstvě rozpáleného oleje z obou stran dozlatova a
potom necháme okapat na papírových ubrouscích.V
kastrůlku rozehřejeme máslo s drceným česnekem a každou placku pomocí
mašlovačky potřeme touto směsí. Na střed každé placky navršíme trochu kysané
smetany smíchané s usekaným koprem a ozdobíme plátky omytých ředkviček.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
28. května 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat