4 porce okouna, 100 g předvařené rýže, sůl,
litr vývaru, 4 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, cibule, 200 g slaniny, 1/2 kg
pórku, 200 g rajčat, pepř, paprika, tymián, bazalka, 2 dcl bílého vína, 100
tvrdého sýra
Na oleji rozškvaříme pokrájenou slaninu a na
ní prudce opečeme osolenou rybu, vyjmeme ji, osmahneme pokrájený pórek, čtvrtky
rajčat, nastrouhanou cibuli a utřený česnek. Vše zalijeme osoleným a okořeněným
vývarem a vaříme 10 minut, pak přidáme víno, předvařenou rýži, přelijeme do
ohnivzdorné mísy, poklademe okouním masem, posypeme strouhaným sýrem a zapékáme
asi 1/4 hodiny.
Žádné komentáře:
Okomentovat