500
g skopového, jehněčího nebo telecího masa, nasekaného nebo mletého,2 cibule, jemně pokrájené,,hrst opražených piniových oříšků, nasekaných,hrst lístků čerstvého koriandru, usekaného, nebo petrželka, usekaná,hrst lístků máty, usekané, lžička mletého chilli,lžička mletého koriandru,lžička mletého kmínu,sůl,olej na smažení, pár listů ledového salátu k podávání
Maso
omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky, které poté nadrobno nasekáme nebo
hruběji umeleme na masovém strojku. Osolíme, okořeníme, vmícháme jemně
nakrájenou cibuli, posekané piniové oříšky, usekané bylinky a dobře promícháme.
Mleté maso necháme 10 minut odpočinout, aby se chutě spojily, a pak z
ochuceného masa tvarujeme menší kuličky zhruba velikosti vlašského ořechu.Ve velké pánvi nebo hlubším kastrolu rozehřejeme olej a kuličky v něm po všech
stranách usmažíme dozlatova. Potom je vyjmeme a necháme okapat. Nejlepší je
přeložit je na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Můžeme je také
usmažit ve fritéze.Pikantní masové kuličky podáváme na listech ledového salátu s citronovou
omáčkou nebo harissou.
Pokud chceme být opravdu styloví, můžeme jako přílohu použít arabský chléb,
který je k dostání ve větších prodejnách potravin nebo v pekařstvích. Bez
mletého masa by se marocká kuchyně neobešla, stejně jako bez čerstvých bylinek
a koření. Zkuste masové kuličky na ledovém salátu zapíjet tradičním nápojem
Maročanů, kterým je hodně oslazený mátový čaj, jenž skvěle osvěží i ve velmi
horkém dni a kromě toho také příznivě ovlivňuje trávení.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
28. května 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat