28. května 2012

Lečo s čabajskou klobásou

2 lžíce sádla nebo oleje,2 střední cibule,lžička mleté sladké papriky,0,5 lžičky mleté pálivé papriky,6 větších zelených paprik, 4 velká rajčata, 250 g kvalitní klobásy,  např. spišská nebo čabajská, sůl a mletý pepř na dochucení 

Papriky a rajčata omyjeme, papriky zbavíme semeníku a oboje nakrájíme na menší kousky. Cibuli a klobásu oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Ve větším kastrole rozehřejeme sádlo nebo olej, zpěníme na něm nakrájenou cibuli, hrnec stáhneme z ohně, aby se snížila teplota tuku, a zaprášíme mletou sladkou i pálivou paprikou. Přidáme nakrájené papriky, rajčata a oloupanou a na kolečka nakrájenou klobásu. Osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Občas zamícháme a dusíme, až je zelenina měkká a šťáva částečně vydušená. Nakonec lečo dochutíme solí a pepřem. Podáváme jako lehkou večeři s vařenou rýží nebo pečivem. 


Žádné komentáře:

Okomentovat