2
lžíce sádla nebo oleje,2 střední cibule,lžička mleté sladké papriky,0,5 lžičky mleté pálivé papriky,6 větších zelených paprik, 4 velká rajčata, 250 g kvalitní klobásy, např. spišská nebo čabajská, sůl a mletý pepř na dochucení
Papriky a rajčata omyjeme, papriky zbavíme semeníku a oboje nakrájíme na menší
kousky. Cibuli a klobásu oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Ve
větším kastrole rozehřejeme sádlo nebo olej, zpěníme na něm nakrájenou cibuli,
hrnec stáhneme z ohně, aby se snížila teplota tuku, a zaprášíme mletou sladkou
i pálivou paprikou. Přidáme nakrájené papriky, rajčata a oloupanou a na kolečka nakrájenou klobásu.
Osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Občas zamícháme a dusíme, až je zelenina
měkká a šťáva částečně vydušená. Nakonec
lečo dochutíme solí a pepřem. Podáváme jako lehkou večeři s vařenou rýží nebo
pečivem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
28. května 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat